Viktigt när man väljer VVS-montör till sitt bygge

När det kommer till reparationer som har med våtutrymme att göra är det viktigt att välja en hantverkare som är väl införstådd med rådande branschregler och hur man följer de normer som branschen själv har satt upp. En del kan frestas av att anlita den billigaste tänkbara hantverkaren, men det avråder vi från. Det är inte billigt i längden att anlita en hantverkare som du inte vet om följer branschens egna regler för hur våtutrymmen ska byggas och hanteras. Därför tar vi upp några av de viktigaste kriterier som du bör tänka på när du väljer någon som antingen drar nya rör, eller som ska reparera skadade rör i badrummet.

1. Anlita ett certifierat företag

Du kan enkelt välja ett företag som är certifierade inom branschens alla regler. Det innebär att de har genomgått svensk utbildning som rörmokare och har arbetat som lärling inom området. Det kan vara allt från vattenförsörjning, avlopp, tryckluft, gaser.

2. Välj en kreditvärdig hantverkare

Det är viktigt att välja en hantverkare som inte är konkursmässig. För dig som kund är det inte roligt att anlita någon som finns idag men som är borta i morgon. Då kan det innebära mer jobb för dig att börja om från början och leta efter en hantverkare som kan fortsätta det som den förra hantverkaren påbörjade men som inte är färdig. Då kan det vara bäst att anlita någon som du säkert vet finns kvar och kan slutföra arbetet.

3. Anlita någon med lång erfarenhet

Alla rör och lösningar för rördragningar är olika. Då kan det vara bäst att anlita någon som är erfaren och inte blir ställd om saker och ting är annorlunda än hur den personen brukar arbeta.

4. få garantier och service på produkterna

Få du garanti på de rör som hantverkaren drar åt dig, vet du att det är någon som du kan lita på. Får du garanti på arbetet innebär det att han eller hon tar ett ansvar för att rören fungerar som de ska. Skulle någon hända rören under garantitiden kommer du att få all tänkbar service.

5. Anlita någon som tar ett helhetsansvar

Att få en hantverkare som tar ett helhetsansvar är bra för dig som kund. I synnerhet om det handlar om ett arbete som innebär en renovering för hela badrummet, exempelvis. Får du en hantverkare som tar ett totalansvar, får du någon som gör arbetet och du behöver inte tänka på det, utan kan luta dig tillbaka och invänta slutresultatet. I annat fall behöver du tänka ut när nästa hantverkare ska komma och hålla i ett tidsschema och se till att de kommer i tid.