Om Oss

Rörmokaren – eller VVS-montören som är den vanligaste benämningen i dag – har ett varierat yrke och har ofta en stor roll, både i hemmet och på bygget. Här kan du läsa artiklar om det mesta som rör VVS-branschen.

Alla kommer någon gång i livet att komma i kontakt med en VVS-montör. När kranen droppar, toaletten har korkat igen eller värmen har lagt av – då är det bäst att ta kontakt med en kompetent rörmokare.

Inom VVS-branschen finns det en mängd olika arbetsområden. Bland de vanligaste uppgifterna i detta traditionella yrke är att installera och reparera rör och ledningssystem. Badrum och kök i privata hem är en ofta återkommande arbetsplats för rörmokaren.  Toalettstolar, duschar och badkar och ledningsrören till och från hör till VVS-montörens uppgift att installera och reparera. En rörmokare har även ofta i uppgift att installera oljepannor, golvvärme, vattenberedare och mycket annat som behövs i ett modernt hem

VVS-montörer är ofta egenföretagare och här finns länkar till flera kompetenta och erfarna rörmokare som du lätt kan komma i kontakt med om du behöver få en VVS-tjänst utförd. Här kan du också hitta information om vad du bör tänka på innan du genomför en installation eller reparation. Vad kan du göra själv och i vilka fall är det bäst att anlita en utbildad rörmokare?

Välkommen till denna sajt där vi har samlat massor av information om rörmokare och VVS-branschen.

Några smakprov på innehållet på sajten:

Här kan du läsa mer om vad som ingår i yrket rörmokare/VVS-montör.

Här berättar vi om det bästa sättet att åtgärda en droppande kran

Funderar du på att skaffa varmvattenberedare? Här kan du läsa om vad du bör tänka på innan du slår till.

Här kan du läsa mer om VVS hos en professionell aktör (OBS! Extern länk).