Skaffa miljövänlig och ekonomisk uppvärmning!

Alla villaägare får lägga ner flera tusenlappar per månad i uppvärmningskostnader. En medelstor villa kostar mellan 5-10.000 kronor per månad bara i banklån och uppvärmning. Då kan alla som äger villor verkligen behöva sänka sina uppvärmningskostnader för att inte hela förmögenheten ska behöva gå till uppvärmningen, som man inte får tillbaka. Men skaffar man sig en hållbar uppvärmning som även är ekonomisk, är det en säker investering i villan.

Visste du att det mest miljövänliga som man kan skaffa sig är en värmepump till villan? Om du samtidigt skaffar till exempel bergsvärme till luftvärmepumpen kan du på sikt få gratis värme till hela villan. Det om något är en investering i villan. Blir det sedan aktuellt att sälja villan, kan du ju själv tänka ut vilken attraktion som den villan har för tänkta köpare.

Miljövänlig med luftvärmepump

En luftvärmepump kan drivas helt och hållet av bergsvärmen som kan hämtas upp ur berget. På så sätt kräver inte luftvärmepumpen särskilt mycket energi. Säg att du även har möjlighet att installera solpaneler, då kan du få ner kostnaderna totalt sett på villan. Då blir det nästan bara eventuellt banklån som ska betalas av på villan. Om alla tänkte i de här banorna skulle vi alla snart leva på ett hållbart sätt med få avtryck på miljön där vi lever. Då installerar man luftvärmepumpar som tar in luften utifrån och blåser in värmen in i villan.

Så fungerar det

Först bör man ta reda på förutsättningarna för bergvärme på tomten. Det lättaste är att utgå från om man vet att det finns berg på tomten. I så fall har man möjlighet att borra efter bergvärme. När man sedan har hittat den, kan man koppla den värme man får från bergets inre, till det egna VVS-systemet eller det uppvärmningssystem som man nu har i sin villa. Läs mer om värmepumpar i Huddinge på: https://www.värmepumparhuddinge.se.