Renovera badrum och spara energi

Funderar du på att renovera badrummet? Att renovera badrum och installera ny inredning kan göra att du sparar på de resurser som kräver energiåtgång. Det finns en hel del sådana produkter som hjälper dig att varken slösa på vatten eller på värme. På samma sätt som köp av nya vitvaror kan få ner kostnaderna för att kyla ner kyl och frys, eller diska disken eller tvätta smutstvätten kan ny inredning i badrum sänka kostnaderna.

munstycke i duschen som sparar vatten

Det finns några olika varianter som hjälper dig att inte slösa med vattnet när du duschar, och i stället ser till att vattnet sprids mer effektivt i duschen.

Handdukstork med timer

Du kan sätta på en timer på handdukstorkaren, så slipper du slösa el till uppvärmningen i onödan. En kvart med värme räcker för att handdukarna ska torka.

Golvvärme endast när du använder badrummet

Du kan numera bestämma när på dygnet som golvvärmen ska på. Varför inte ställa in den på morgnar och kvällar när det är störst chans att du använder badrummet. Andra tider är det bara slöseri på värmen.

Spola toaletten med mindre vatten

Här finns det olika lösningar på toaletterna som ger mindre mängd vatten när du spolar. Du kan halvera mängden vatten med de senaste toaletterna.

Timglas i duschen

Du kan köpa ett mini timglas som har sugkopp och ställa den i duschen så snart du duschar. Duscha bara under tiden som den rinner. Tävla med dig själv om kortare och kortare tid i duschen.

Återanvänd badrumsinredning som sparar energi

När det är dags att renovera badrum, varför inte göra det med så låg inverkan på miljön som du bara kan? Att välja inredning som någon annan har ratat är ett alldeles utmärkt sätt att handla miljövänligt. Vissa saker vill man kanske inte ha av någon annan, men när det kommer till porslin är det sådant som inte ger några bestående avtryck vem som än använder det. Sådant kan du gott och väl återanvända, i stället för att köpa nytt som verkligen kräver enorma resurser att tillverka. Dessutom blir de flesta bara glada av att någon kommer och hämtar. Det enda som kan vara svårt är att hitta den som vill bli av med sin badrumsinredning.

Anlita en professionell VVS-montör

Bor du i Stockholm har du mer än 1.500 rörmokare att välja på till din badrumsrenovering. Anlita någon som

  1. Ger kostnadsfri offert
  2. Har mer än utmärkta referenser
  3. Har ansvarsförsäkring
  4. Har relevanta certifieringar
  5. Ger nöjd-kund-garanti

Läs mer om hur du kan välja en rörmokare i Stockholm på: http://www.rörex.se.