En god referens väger tungt

En god referens väger tungt

Det sker idag fler renoveringar än vad som tidigare var fallet och detta av en naturligt orsak. Fler personer har helt enkelt råd att genomföra de projekt som tidigare kostat dem för mycket pengar. detta uteslutande tack vare rot-avdraget och där man genom detta kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet med renoveringen i fråga. Detta oavsett om det hela gäller en snickare, en rörmokare, en takläggare eller en elektriker samt oberoende av vart i landet man bor. Dock så sticker Stockholm – av naturliga skäl – ut då det kommer till renoveringar och därför så fokuserar vi på den staden här. För; det är nämligen inte enbart guld och gröna skogar då man talar om rot-avdraget. Visst; att fler kunnat se sina drömmar förverkligas är naturligtvis glädjande – men för många så har drömmen i slutändan blivit en ren och skär mardröm. I stort sett alla branscher där rot-avdraget går att använda har drabbats av en farsot och denna i form av rena fuskjobb. Kort och gott – enligt enkel logik: fler har råd att renovera – efterfrågan ökar och där en ökad efterfrågan märks, där kommer också de oseriösa aktörerna att dyka upp i jakt på snabba pengar.

PROBLEMEN VISAR SIG MED TIDEN

Det är ett stort problem och vi har förmodligen enbart sett toppen av isberget ännu. Exempelvis vattenskador har en förmåga att komma först efter några år och därför kan vi säkerligen addera ytterligare fuskjobb till den redan digra listan som hittills rapporterats. Tyvärr.
Lösningen då, hur ska man undvika ett fuskjobb vid en badrumsrenovering? Ja, det finns några små knep som man som privatperson kan använda för att skilja en oseriös firma mot en skicklig sådan (sådana finns naturligtvis också och i ett större antal; de flesta är trots allt riktiga yrkesmän) . Om vi radar upp dessa knep och säger att du står inför att anlita en firma för en badrumsrenovering i din bostadsrätt i Nacka så ser de ut som följer:
Referensobjekt. Vart har företaget jobbat tidigare? Har de bilder som du kan se och har de nummer du kan ringa? En tumme upp från en tidigare kund – gärna flera stycken – väger idag tyngre än alla fina ord du kommer att höra från företaget i fråga. Ring, ring och åter ring; ju fler du orkar kontakta – desto bättre bild får du av företaget du står inför att anlita och vilken kompetens de besitter.
Priset. Kontaktar du flera företag så kommer du att se att det finns en väldigt varierande prisbild. Ett företag kan åta sig din badrumsrenovering extremt billigt, ett annat betydligt dyrare och så vidare. Vilken ska du välja? Ta en i mitten. Ett alltför lågt pris är sällan någon god idé och ett högt pris motsvarar sällan kvaliteten du får på jobbet.