En badrumsrenovering kan bli en mardröm

En av fördelarna som kommit med rot-avdraget är att man tack vare detta kan lägga lite mer pengar på lite lyxigare lösningar. Det vill säga; ska du genomföra en badrumsrenovering så kan du anlita ett företag för hela projektet, du kan dra av 30% av kostnaden och du kan i och med detta unna dig lite exklusivare lösningar än vad du haft råd med tidigare.

Detta är fördelen – men som med allt annat så finns det också en baksida av myntet och då det gäller rot-avdraget och i synnerhet gällande en badrumsrenovering så handlar det uteslutande om att det finns en stor risk med att anlita fel företag.

VIKTIGT AT KOLLA UPP INFÖR RENOVERING

Kort och gott: man anlitar ett företag i god tro, man använder sitt rot-avdrag och efter bara något år så kommer konsekvenserna och där man drabbas av en omfattande vattenskada. Man måste förstå att det – idag mer än någonsin – finns en risk i att anlita ett företag med rot-avdraget och att det finns riktiga skojare därute.

Detta i synnerhet i Stockholm och detta av den enkla anledningen att det finns en enorm kundbas där; en kundbas som gör att man kan gömma sig som företag och där det sällan finns några risker inblandade. Kort sagt; ingen orkar – eller tror att man behöver – kolla upp vilket företag man anlitar i Stockholm och man tar för givet att alla håller samma goda kvalitet. Man är lite för naiva, helt enkelt – och det har man inte råd med.

UNDVIK FUSKJOBB OCH SLIPP VATTENSKADOR

Nej; bor du i exempelvis Täby och ska genomföra en badrumsrenovering så finns det all anledning att lägga lite krut på att undersöka vilket företag som du ska anlita. Hur gör man då det? Vi tänkte rada upp några punkter som kan hjälpa dig att skilja agnarna från vetet och hitta ett pålitligt företag – sådana finns naturligtvis också och i en större skala! Kort och gott, följer du dessa tips så löper du en mindre risk att bli lurad.

Priset. Undvik de företag som ligger extremt lågt i sina offerter. Det handlar om lockpriser och du får ofta exakt vad du betalar för. En badrumsrenovering blir billig oavsett tack vare rot-avdraget; du behöver inte jaga det lägsta priset. På samma sätt kan du även välja bort e företag som ligger för högt. De är sällan så bra som prislappen gör gällande.
Ring kunder. Bästa sättet – enligt oss – är att ta reda på vilken historia företaget har och detta genom att ringa tidigare kunder. Kan man åta sig att genomföra en badrumsrenovering i ditt hus i Täby – ja, då har man förmodligen också erfarenhet från liknande projekt, eller hur? Ring och hör hur de upplevt service och om det kommit några problem i efterhand. Vid en badrumsrenovering så visar sig sällan problemen direkt; något som innebär att du måste ringa kunder långt tillbaka i tiden.
Erfarenhet. Som sagt; du ska ringa kunder långt tillbaka i tiden och det innebär att du även ska söka efter en firma som har några år på nacken. Rutin ska inte underskattas!