Dränering en viktig del av husbygge i Stockholm

Har inte dränering gjorts när huset byggs kan det leda till fuktskador. Det är en fördel att ta hjälp av ett proffs i Stockholm för att inte riskera problem.

Krister hade haft tät kontakt med firman som skulle bygga hans och Annas gemensamma hus i Stockholm. De hade varit tillmötesgående när han ställt frågor. Han var nämligen lite av ett kontrollfreak och vill veta allt som skulle hända. Annars skulle han ligga sömnlös och oroa sig tills magen kraschade fullständigt.

Det hade hänt förr och han var glad att byggfirman hade sådant tålamod. Vad han inte visste var att frun Anna hade varit förutseende och varnat dem för makens nyfikenhet. Nu var de igång och hade börjat gräva för grunden. Krister var på plats men hade fått förmaningar av Anna att hålla sig på sin kant.

Mycket informativt om dränering

Betonggrunden lades och diken grävdes ut runt huset och då kunde inte Krister hålla sig utan gick för att fråga vad som stod på. Kunde det ha blivit något fel? Givetvis hade det inte det då byggarna var proffs. Chefen på bygget tog sig tid att förklara att de gjorde en dränering vilket behövdes på alla hus i Stockholm.

Ledningar skulle läggas ner och lager av sand ligga rätt för att vatten skulle ledas från husgrunden. På så vis minskade risken betydligt för att det skulle bli fuktskador. Något som i sin tur hindrade att de fick mögel i huset. Tacksam för informationen och vissheten om att han verkligen hade hyrt in de bästa kunde han sätta sig i bilen och åka hem.

Här kan du läsa mer om dränering: stockholmdränering.se