Är du intresserad av ett nytt värmesystem?

Är du intresserad av ett nytt värmesystem?

Har du funderat på att byta värmesystem i huset? Till något mer miljösmart och billigt? Effektivt och pålitligt? Då kan bergvärme vara ett alternativ, ett tryggt, säkert och ekonomiskt val.

Visst vill du bidra till en bättre miljö. Få är opåverkade av klimathotet som är över oss och som vi alla bör ta på allvar. Men så tänker man ofta, “vad kan jag göra?” Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Att till exempel byta ditt värmesystem till något grönare alternativ, är att göra något. Något som har betydelse. Att minska klimatavtrycket och samtidigt få bättre ekonomi, visst låter det som en bra lösning? Med bergvärme använder man den energi som lagras i berggrunden. Den återanvänds och är förnyelsebar. Med rätt förutsättningar kan du få ner dina värmekostnader med upp till 80% på ett år. Söker du någon som kan installera bergvärme i Karlstad?

Har du bostad i Värmland och vill ha bergvärme?

Det finns firmor som är experter på att installera bergvärme, och de kan också ge dig råd om de bästa förutsättningar för just din bostad. Uppfyller din fastighet förutsättningarna för bergvärme, är det bara att gratulera. Skulle det visa sig att man skulle behöva borra för djupt, eller att förutsättningarna saknas, kan du få god rådgivning om alternativ. Men, säg att det funkar perfekt hos dig, då kan du påbörja din väg mot ett tryggt, ekonomiskt och miljövänligt uppvärmningsalternativ. Med hjälp av proffs som fixar hela kedjan från grävning, rörläggning, val av pump och service. Vad väntar du på? Din resa mot ett miljövänligt och ekonomiskt värmesystem kan börja nu.

Med god rådgivning blir det en bra affär för dig

Planering är A och O, och naturligtvis god rådgivning. Det ska löna sig att installera ett nytt system. Skulle kostnaden bli större än vinsten, bör man avstå. Det som kan dra iväg är om borrningen måste bli väldigt djup, då ökar kostnaden och där kanske det inte lönar sig längre. Då är professionella konsulter ovärderliga. Man bör dock räkna med att kostnaden ligger högre initialt, för att för varje år med bergvärme bli billigare och billigare. Det är en investering, som ju längre den används, utslaget på antalet år, blir en betydligt billigare årskostnad. Arbetet för installationen berättigar till ROT-avdrag. Så låt oss hoppas att du har en berggrund inte alltför djupt ner som gör att du kan installera bergvärme redan idag.